Pages

Thursday, June 3, 2010

WebSiteStory, un film de cinema

Spectatorii români pot urmări din 14 mai în cinematografele din România producţia autohtonă Websitestory, debutul regizoral în lungmetraj al lui Dan Chişu. Intitulată iniţial Pac! Eşti mort, producţia a fost realizată în Bucureşti pe durata a 12 zile, cu un buget de circa 120.000 euro.

"Prin poveste, filmul se adresează tinerilor. Muzica este semnată de Marius Moga. Cadrele nu sunt lungi, plictisitoare, au un montaj dinamic aşa cum este şi viaţa. Nu se doreşte a fi un film de festival, este mai degrabă un film comercial, făcut să aducă publicul în sălile de cinema. Filmul este o poveste modernă despre căutare şi nesiguranţă, despre dorinţă şi imposibilitatea de a ajunge la un rezultat, despre atitudini şi gesturi care pot da dependenţă, despre acţiuni regretabile, cu spovedanii inutile pe net. Este o radiografie a unei lumi în care telefonul mobil devine cronicar iar netul devine mijloc de răspândire a oricărei probleme, fie ea reală, inventată sau doar imaginată", a declarat regizorul filmului, Dan Chişu.

WebSiteStory spune povestea a două adolescente, Laura şi Mira, care petrec o noapte într-un club. Laura se îmbată şi fumează primul joint din viaţa ei. Dimineaţă nu-şi mai aduce aminte de nimic şi află că prietena ei a murit. Şocată, vrea să afle adevărul şi descoperă pe YouTube toate postările Mirei. Dorinţa de răzbunare va pune stăpânire pe Laura şi astfel, va începe aventura ei. Povestea adolescentei se întoarce, în final, pe net, acolo unde a şi început.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Crina Semciuc, Diana Gurscă, Alexandru Oreste Scarlat Teodorescu, Şerban Ionescu, Florin Piersic Jr., Dragoş Bucur. Urmareste trailer!

No comments:

Post a Comment

Ai ceva de zis? Comenteaza!